نام تجاری چیست و چه شاخصه هایی دارد؟

نام تجاری چیست و چه شاخصه هایی دارد؟

قصه زندگی کاری و فعالیت تجاری شما یا سازمانی که شکل می دهید، نیاز به یک نام دارد. به خودتان بیاندیشید بلافاصله بعد از تولد نام شما معرفتان شد و بی شک کسب و کاری که میخواهد متولد شود عنوانی شایسته و درخور را می طلبد تا در طی طریق شخصیتی برازنده خود یابد. بدیهی است همانگونه که نامگذاری بر روی انسان ها ویژگی های خود را دارد برگزیدن اسم تجاری یا انتخاب نمودن یک نام برند نیز شاخصه های ویژه و مهمی دارد.

ویستابناسیس معتقد است برگزیدن نام برند، یک علم است و عدم رعایت اصول علمی و حرفه ای در برگزیدن نام تجاری Brand Name  یعنی عدم حصول موفقیت کامل و کمال مطلوب یک کسب و کار حرفه ای، پس انتخاب نام برند مهمترین بخش داستان سرایی برند یا همان قصه برند است. هرگونه کوتاهی در بررسی و تحلیل اسم تجاری و عدم مشاوره با کارشناسان اسم شناسی، خسرانی برگشت ناپذیر محسوب شده که با صرف زمان و سرمایه گذاری های کلان جبران آن اگر نگوییم غیر ممکن قطعا بسیار بسیار سخت خواهد بود.

ویستابناسیس بر این باور است که نام شرکت نامطلوب و غیر علمی، عملا و نهایتا تجارت و کسب و کار موفق را غیر عملی می نماید. از همین روی به جد و جهد در اولین جلسه مشاوره برای استارت آپ کسب و کارهای کارفرمایان خود، تمام هم و غم خود را در راستای آگاهی بخشی به این مهم و فرآیند نامگذاری یا همان تعیین اسم برند صرف می کنیم. مشاوره برندینگ دقیقا از همین نقطه آغاز سفر، شروع می شود.

علم نام شناسی ، تاکید می کنم “علم نام شناسی” در تعیین نام برند، موضوعی بسیار بسیار فراتر و والاتر از خوش آوایی حروف، قدرتمندی کلمه ها، توانمندی یادآوری و به خاطرسپاری، تناسب قومی و ملیتی، هماهنگی ملی و بین المللی و مذهبی، همخوانی فرهنگی و زبانی، موج سواری مقطعی یا مخفف و کوتاه و موجز بودن اسم برند یا نام تجاری است.

اینکه برخی کارفرمایان به اشتباه در نام شرکت یا اسم برند خود به منطقه جغرافیایی خاص یا نام خانوادگی و شهرت خویش پرداخته و فراموش می کنند نحوه نوشتن نام تجاری آن ها که خود یک چالش بزرگ برای مخاطب بوده و حکایت از  این دارد که متاسفانه نتوانسته اند نسبتی بین آگاهی از برند و همخوانی با نام وب سایت یا دیجیتال مارکتینگ محصول یا خدمت اسم تجاری شرکت خود برقرارسازند، ما ( ویستابناسیس) را بر آن داشته تا در جلسه های مشاوره برندینگ و مارکتینگ ضمن بیان بایدها و نبایدها در تعیین نام برند قوی و موثر تلاش کنیم از ابتدایی ترین مراحل همراه و همگام مشتریان خود باشیم.

برای آشنایی شما سرور ارجمند و گرانمایه با آخرین متد روز دنیا برای انتخاب نام برند شخصی یا اسم تجاری سازمانی خود و نیز بهره برداری از تجارب و دانش شرکت ویستابناسیس هم اکنون با ما ارتباط برقرار فرمایید.

ممنون از شما

ارمیا شهلایی

برندینگ ویستابناسیس

سه گام برای بازسازی برند کدام اند؟

سه گام برای بازسازی برند کدام اند؟

ویستابناسیس بر این باور است با اجرایی شدن سه گام ذیل شما برند خود را بخوبی بازآفرینی یا بازتولید یا بازسازی می کنید:

1)پرسش :
هدف از بازسازی برند چیست؟

چگونه آینده را پیش بینی می کنید؟

چه اتفاقی پس از بازسازی برند جدید رخ می دهد؟

آیا بازسازی برند با انتظارات شما برای آینده‌ هم راستا است؟

چه تصویری از برند جدیدتان در ذهن مشتریان داخل و خارج سازمان شما هست؟

پاسخ به این دسته پرسش ها که توسط ویستابناسیس برای شما طراحی و تدوین می شود همان بازخورد گرفتن و سنجش میزان احراز موفقیت است و این تازه آغز راهی طولانی است.

2) پاسخ :
قصه خود را بگویید.

پیام داستان شما بیانگر  ارزش‌های منحصر بفرد و متمایز کالا یا خدمات شما یا سازمانتان است. علت یا دلایلی که سبب انتخاب برند شخصی (شما) یا برند سازمانی شما توسط ذینفعان و مشتریان هدف می شود در این داستان آورده می شود. این همان قصه برند یا داستان زندگی کاری شما یا سازمانتان است که ویستابناسیس خالصانه در روایت قصه برند شما در کنارتان همراه و همگام شما خواهد بود. فراموش نکنیم “همانگونه که انتخاب نکنیم، انتخاب می شویم.” اگر شما خودتان را ( برند شخصی یا برند سازمانتان) تعریف نکنید، دیگری این کار را خواهد کرد و این بزرگترین اشتباه است ویستابناسیس به شما پیشنهاد می دهد برای تسریع و تسهیل در رسیدن به مقصدتان خیلی شفاف، بطور مداوم با فلسفه وجودی‌ برند شخصی یا برند سازمانی، موقعیت برند و رویکردهای برند به عنوان یک کسب و کار ارتباط برقرار کرده و احساسی ارزشمند برای آن قائل شوید. منظور آن که چرایی و توضیح انجام کار مهم است نه اعلام انجام چه کاری !

3) اقدام و عمل :

حکیم بزرگ فرمود:” دو صد گفته چون نیم کردار نیست”  این گفتار تمام سخن ماست. همه مطالعات و تحقیقات، طراحی و تدوین ها، استراتژی ها و تاکتیک ها بی نتیجه است، اگر به آنها عمل نکنید. در مورد لوگو و نامی که مجدد میخواهید بسازید، فکر کنید و ارتباط های معقول و عرفی استاندارد را با زاویه دید، حس و آوای برند خود را بسازید. این همان نقطه شروع و مبدا است که نهایتا برند شخصی یا یرند سازمانی شما را وارد بازار رقابت می کند.

اگر در نوشتار ما دقت فرموده باشید نیک مستحضرید تاکید ویژه ای بر مطالعات و تحقیقات (ویستا) بازار قبل از هر حرکتی (سیس) داریم و آن را اساس و پایه (بن) می دانیم. شرکت برندینگ ویستابناسیس (VBS) معتقد است اطمینان ازدلایل کافی برای بازسازی برند یا بازتولید برند معتبر اگر شرط شروع بود اما تا رسیدن به غایت کمال مطلوب برند پایش، رصد و نظارت مستمر بایسته است. اینکه مراحل برندینگ شخصی یا برندینگ سازمانی شما تا چه اندازه با خواسته ها و نیازهای مشتریان مطابقت دارد، همان نقطه تعادل امور است. و ما (ویستابناسیس) تحقیق و پژوهش های متعدد و متنوع در دو حوزه مشتریان هدف ( مصرف کنندگان یا چامعه هدف) ذیل را پیشنهاد می دهیم :

پژوهش آگاهی/ دانش برند/ نام تجاری
پژوهش ادراک برند

پژوهش انتظارات برند
پژوهش هویت برند

پژوهش وفاداری برند
پژوهش تصویر برند
پژوهش ارزش برند
پژوهش پیام برند
پژوهش استراتژی برند

لطفا در صورت تمایل به افزایش آگاهی علمی و عملی خود با ما ارتباط بگیرید.

ارمیا شهلایی

برندینگ شخصی سیاسی (1)

چرا برخی به بازسازی برندشان روی می آورند؟

دلایل متعدد و متنوعی برای تغییر یا بازسازی برند وجود دارد. به عنوان نمونه می توان به برخی مجموعه ها یا سازمان ها اشاره کرد که سال های متمادی از آغاز کسب و کارشان می گذرد و فکر می کنند برای اینکه تصویر سازمانی و محصولات یا خدماتشان بنظر مردم مدرن بیاید و مخاطبان جدید و امروزی را بتوانند به مشتری تبدیل کنند، لازم است به برندسازی مجدد روی ‌آورند. همچنین بخش دیگری بر این استنباط هستند که سازمان بدلیل نظر منفی مشتریان خود به کالا یا خدمات و حتی کارکنانشان بهتر است برندسازی جدیدی انجام دهند. البته هستند افراد یا مجموعه هایی که برای ایجاد تمایز بیشتر نسبت به رقبای تازه یا پس از ادغام شرکت با سازمان های دیگری و یا حتی بعد از گذر از رمان ورشکستگی احساس می کنند بازسازی یا ساختن برند جدید چاره کارشان است.
ویستابناسیس معتقد است هرچند موارد یادشده بالا دلایل لازمی برای خلق یا باز تولید برند هستند اما کافی نیستند. این مهم وظیفه مشاوران بازاریابی است که تغییراتی را که شما آگاهانه در حین برندسازی مجدد اعمال نموده اید را بررسی کرده و بازخورد جامعه هدف سازمان شما را که همان مشتریان، کارکنان و گروه‌های متمرکز هستند را اخذ کرده و پس از پالایش در راستای سند چشم انداز مجموعه شما بهینه و کارآمد نماید. بنابراین ویستابناسیس صراحتا اعلام می دارد: چنانچه موارد مذکور مستند و قابل اندازه گیری نباشد بازسازی برند برای شخص یا سازمان شما کارساز نبوده و لوگو و محصول یا خدمت جدید شما از بن و اساس ثمربخش نیست. لطفا در صورت تمایل به افزایش آگاهی علمی و عملی خود با ما ارتباط بگیرید.

ارمیا شهلایی

 

 

نقش ایده و نماد در کمپین تبلیغاتی چیست؟

آیا کسی می تواند منکر نقش اصلی ایده خلاقانه و هوشمندانه در کمپین تبلیغاتی یا استارت آپ شود؟!

در نوشتارهای پیشین خاطرنشان ساختیم هدف یک کمپین تبلیغاتی موثر، تبلیغ و ترویج محصول یا خدمت است بگونه ای که مشتری تحریک و تهییج شده تا آز آن استفاده نماید. به دیگر سخن مشتری هدف ما دست در جیبش کرده خرید کند و شما کالای خود را به مخاطب هدفتان بفروشید. حال آیا پیام تبلیغاتی شما آن چنان که باید و شاید از پشتوانه خلاقانه یک ایده بهرمند است تا استراتژی فروش شما را عملی کند؟ تجربه نشان داده در چنین مواقعی خلق یا کاراکتر یا شخصیت می تواند راهگشا باشد البته این یک از هزاران هزاران راهکار عملیلتی فروش است و نه تمام آن. ویستابناسیس معتقد است فرهنگ هر مرز و بومی بهترین ایده ها را میتواند حمایت کند تا جایی که بعنوان نمونه کاراکتر خروس برای مردم فرانسه بسیار الهام بخش بوده و نمونه های فراوارنی از این دست، اما منظور ما در اینجا موضوع ارائه سمبل و نشان نیست بلکه منظور نظرمان استفاده از یک پیام با کاربرد تاثیرگذاری عمیق بر مخاطب است. پرواضح است که نماد شما در کمپین تبلیغتی می تواند تا حد بسیار زیادی مسئولیت تبلیغات اثرگذار را بر دوش گرفته و تا نسل ها برند ماندگاری را تداعی کند. اسب فراری ! نمونه بارزی از این سمبل هاست. ویستابناسیس تاثیر یک طراحی هوشمندانه و برنامه ریز خلاق و دانش (ویستا) بنیان

(بنا) را خالق اسب (سیس) برای کمپانی فراری می داند. ناگفته نماند برگزیدن نماد های حیوانی برای هر محصول یا خدمت مطالعه و تحقیق بسیار زیادی میطلبد و کافیست با اندکی بی درایتی و دوراندیشی فرصت سوزی کنید و زمان و هزینه و برندتان را به یکباره از دست بدهید. تجربه پدر همه علوم است و بزرگترین سرمایه شما زمان است.  اگر تمایل داشته و بخواهید ویستابناسیس آمادگی دارد در نهایت احترام و افتخار تجربه سال ها فعالیت خود را با شما در میان گذاشته و همراهتان باشد.

ممنون از شما

ارمیا شهلایی

 

مدیریت منابع انسانی چیست؟

یکی از دو مولفه توسعه در کشورهای صنعتی نیروی انسانی است. موضوعی که از مهمترین و کاربردی ترین مباحث علم مدیریت در خصوص مدیریت رفتار سازمانی را به خور اختصاص داده است. استیفن پی. رابینز به بهترین نحو ممکن رفتارهای فرد، گروه و سازمان را مورد تحقیق و پژوهش قرارداده و امروزه همگان به نقش اساسی منابع انسانی معترفند. بی شک موفقیت سازمان مستقیماً به استفاده بهینه و مؤثر نیروی انسانی وابسته است.

شما به عنوان مدیر یک سازمان چنانچه از مهارت های فنی (Technical skills)لازم، مهارت های انسانی(Human skills) و مهارت های نظری یا تحلیلی

(Conceptual skill) بهره مند نباشید بدون تردید در طی طریق از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب با شکست مواجه خواهید شد. ویستابناسیس در این بین به مدیریت منابع انسانی توجه ویژه دارد و همانگونه که قبلااشاره شد علت این تاکید اهمیت موضوع در توسعه است. اگر بخواهیم تعریف اجمالی از آن ارائه بدهیم باید توضیح لوتانز

(Fread Luthans) و همکارانش اشاره کنیم: مدیریت منابع انسانی همان ایجاد انگیزه در سایرین، اجرای مقررات انضباطی،حله مساله تعارض، تامین نیروی انسانی و آموزش دادن به کارکنان است. بر کسی پوشیده نیست که بهبود و ارتقا کیفیت زندگی کاری در سازمان شما سبب افزایش بهروری مجموعه شما می شود اما اینکه این ارتقا کیفیت چیست مهم است. ویستابناسیس بر این باور بوده و هست : واگذاری مسولیت ها به کارکنانو تشویق به نو آوری و ایجاد خلاقیت و تغییرعملا سبب بهبود و ارتقا رضایت کارمندان و کارگران شما یا سازمانتان می شود و این می توتند مقدمه ای برای افزایش عملکرد نیروی انسانی، کاهش غیبت ها و ترک خدمت و نهایتا تعارض های کارفرمایان و کارکنان شود. آیا موارد یاد شده چیزی جز اعمال نظم و انضباط کاری و اجرای قوانین و مقررات موضوعه بنگاه های اقتصادی است؟ بدون شک غایت مدیریت استراتژیک منابع انسانی هم چیزی غیر از موارئ مطروحه فوق الذکر نیست. ویستابناسیس بر این باور است که با رعایت اصول گفته شده و اعمال دستورالعمل های مورد نیاز سازمان شما ( پس از مطالعه و تحقیق پیرامون مجموعه ) می توانیم خدماتی در حوزه مدیریت منابع انسانی اعمال کنیم که سبب تسریع و تسهیل در نیل به اهداف و بیانیه ماموریت سازمان باشد.

ممنون از شما

ارمیا شهلایی

کمپین تبلیغاتی چیست؟

برنامه ای برای رساندن پیام، توسط ابزارها و روش های ارتباطی را کمپین تبلیغاتی نامند، البته این مجموعه‌ فعالیت‌های تبلیغاتی علاوه بر آنکه چند وجهی و چند مرحله ای است باید بتواند پیام هدفمند کمپین تبلیغاتی را به هنگام و موثر به مخاطب هدف ( مشتری ) برساند.

ویستابناسیس معتقد است چنانچه کمپینی بصورت اصولی و علمی برگزار شود می تواند تا حد یک معجزه برای صاحبان کسب و کار و بویژه کارآفرینان نقش ایفا کند. تجربه نشان داده کمپین هایی موفق اند که از تبلیغات خلاق و ایده های جدید با درک نیازهای مشتریان هدف طراحی و برنامه ریزی شده اند و هنگامی که ما سخن از برنامه ریزی می کنیم به کمپین تبلیغاتی نظر داریم که با معیاری عددی امکان اندازه گیری و پایش دارد تا بتوانیم سنجش مناسبی از میزان کارایی کمپین تبلیغاتی داشته باشیم در غیر این صورت سرمایه های انسانی و مادی خود را دور ریخته ایم و این یه معنی شکست کمپین تبلیغتی است. قطعا شما نمیخواهید هیاهویی برای هیچ راه بیاندازید آن هم به گونه ای که امروزه ثابت شده اگر بدون برنامه جامع کمپین تبلیغاتی راه بیاندازید بیاش هفتاد درصد هزینه شما نابود خواهد شد.

بر همین اساس ویستابناسیس همواره بر این باور است چنانچه مخاطب هدف و مشتری نهایی بطور صحیح و کارآمد شناسایی و تعیین نشود، سایر فعالیت های اجرایی اعم از کمپین ها و استارت آپ ها عملا و علنا راه به جایی نخواهند برد. بدیهی است کارفرمای هر محصول یا خدمتی لازم است ابتدا تیم کاری و اجرایی مناسبی در سازمان و مجموعه خود تشکیل و آن را یکپارچه نموده تا در کنار آموزش های اصولی آماده برقراری ارتباط موثر با مشتریان سازمان باشند. همه می دانیم نیروی انسان محور توسعه پایدار است و یک کمپین تبلیغات هم دقیقا برای بهبود مستمر فضای کسب و کار طراحی می شود و چنانچه شما یا سازمان شما نتواند این حقیقت را درست دریابد و برای آن چاره اندیشی کند عملا از آغاز تبلیغات باخته است..

همواره  یادمان باشد، هدف اصلی کمپین تبلیغاتی همان بازاریابی و رسیدن به سهم مناسبی از بازار است که عموما تا قبل از آغاز کمپین در دسترس ما نبوده یا در انحصار رقبا بوده است، بنابراین قبل از حرکت لازم است از بازار و مارکت خود تحليلی هوشمندانه و دقیق داشته باشیم و این مطالعات بازار و تحقیقات بازار را میطلبد و بدیهی است این دانش (ویستا) بن و اساس (بنا) حرکت تند (سیس) ما خواهد بود. (ویستابناسیس) بی شک قرار است نتیجه کمپین ایجاد تصویری روشن، شفاف و صادقانه از برند شما باشد اما آیا برای ارائه این نماد یا نشان یا لوگو سازمان شما نقشه راه درست ترسیم شده است؟ این سوال در واقع شما را مجددا به فکر فرو می برد تا قبل از حرکت سطح آگهی و دانش خود را در زمینه کمپین ارتقا دهید تا با صرف زمان و هزینه های گزاف متحمل شکست نشوید. به همین علت مهم است که ما بر آن تاکید مضاعف می کنیم. ویستابناسیس داشتن یک ایده خلاقانه و پیام اندیشیده شده را گره گشای هر کمپین میداند و تا اندازه ای به آن دقت میکند که اگر درست تبیین نشده باشد نباید انتظار معجزه از کمپین داشت. به خاطر داشته باشیم تا پیام ایده ما در زمان درست و در مکان مناسب ب به مخاطب هدف نرسد، ارتباط موثری برقرار نکرده ایم و برای نیل به این مهم و کسب آگاهی بیشتر در خصوص کمپین تبلیغاتی پیشنهاد می کنیم با ما در ویستابناسیس در ارتباط باشید.

ممنون از شما

ارمیا شهلایی

 

کدام رسانه برای ترویج پبام یا همان فروش مناسب است؟

قبل از پاسخ به این پرسش لازم است تعریفی از رسانه و سپس اقسام آن ارائه بدهیم و بعد ببینیم مخاطب هدف ما در کدام سطوح جامعه بوده و نسبت محصول یا خدمت ما با مشتریان چیست.

تعریف ساده رسانه در قرن بیست و یکم ابزاری است که به وسیله آن پیام از مبدا که همان فرستنده است به مقصد یا همان گیرنده پیام هدف می رسد. رسانه بر سه قسم: دیداری، شنیداری و نوشتاری است. اگر شما سازنده زیردریایی های پژوهشی و تحقیقاتی باشید آیادر تلویزیون یا رادیو تبلیغ می کنید؟ بدیهی است مخاطب هدف شما تمام مردم نیستند و مشتری شما اکثریت مردم نیستند که تلویزیون یا رادیو استفاده می کنند، در نتیجه پر واضح است شما بعنوان عرضه کننده هر مخصول یا خدمت به سراغ رسانه متناسب با جامعه هدفتان حرکت خواهید نمود. مدیریت رسانه خود یک حرفه تخصصی است و استفاده از این ابزار برنامه جامع تبلیغاتی و به تبع آن شناسایی مخاطب هدف از دل مطالعات بازار و تحقیقات بازار را میطلبد. در هر مرحله از پروسه برنامه جامع برندینگ محصول یا خدمت شما یکی از انواع رسانه کاربرد خواهد داشت اما میزان و زمان مناسب بهره گرفتن از آن ها تماما به استراتژی بازاریابی و فروش شما برمی گردد و آنجاست که تاکتیک های بازاریابی و فروش دیده شده و ابزارهای مناسب و به هنگام پیشنهاد داده شده است. اگر بخواهید ویستابناسیس با افتخار در این زمینه تجارب خود را در اختیارتان قرارداده و همراهیتان می نماید.

ممنون از شما

ارمیا شهلایی

 

چرا مشاور تبلیغاتی می خواهیم؟

هرچه جوامع بشری به سوی توسعه و بلوغ حرکت می کنند شاخصه های بیشتری از رشد و پیشرفت نمایان می شود و در این بین برخی صنعت ها بیش از پیش رخ می نماید. مبحث مشاوره یکی از همین موارد محسوب می شود و حال اینکه در دین اسلام هم استفاده از تجربه و دانش دیگران مکررا سفارش شده و اساسا وجود یک سوره به همین نام از اهمیت این مهم خبر می دهد. علی ایحال آنچه در این میان مشاهده می شود اهتمام روز افزون جوامع پیشرفته و صنعتی به بهرمندی از مشاوره بوده و متاسفانه در مقابل آن عموم کشورهای جهان سوم از آن غافل بوده به نحویکه تحقیقات میدانی دانشکده اقتصاد دانشگاه مینه‌سوتا حاکی از وجود یک شرکت مشاوره برندینگ، مارکتینگ و تبلیغات به ازاء سه شرکت اقتصادی است در کشورهای صنعتی دارد و متاسفانه این آمار در خصوص کشوری مانند ایران بسیار ناخوشایند و ناامید کننده است. اینکه چرا ما به این امر بی اهمیت یا ناآگاهیم یک بخش قضیه است اما بی اعتمادی و عدم اطمینان به روش های نوین و مدرن تبلیغات و علم و هنر برندینگ و مارکتینگ داستانی دیگر است. اکثر کارآفرینان و موسسان بنگاه های اقتصادی اگر دانش و تجربه عملیاتی برای مطالعات بازار و تحقیقات بازار را هم داشته باشند اما امکانات حرفه ای و زمان و فرصت کافی برای اجرای آن ندارند و لذاست که ویستابناسیس معقد است هر چند اشخاص یا سازمان ها می توانند در برخی امور مجرب و متخصص شده باشند اما این از وجوب رجوع به شرکت ها یا اشخاص راه رفته و کار کرده کم نمی کند بلکه پیشگیری و پیش بینی عین عقل است و آغاز سفر. آیا شما می توانید با نسخه های قدیمی تبلیغات و فروش همچنان پیشتاز بازار باشید؟ با چه میزان صرف هزینه مالی و از آن مهمتر صرف زمان می خواهید پیروز میدان رقابت در بازارتان باشید؟ آیا شما به صرف اطلاع داشتن از کیفیت مصالح ساختمانی و آشنایی با امر ساخت و ساز می توانید در کوتاه زمان و با هزینه بهینه و با بهروری بالا ساختاری را بنا نمایید؟ آیا کمپانی هایی مانند بی ام دبلیو ، کوکاکولا ، نستله ، فراری یا اپل دیگر تبلیغ نمی کنند؟! آیا شما هم در زمره آن دسته از کارآفرینانی هستید که حداقل ولو یک بار اقدام به تبلیغات کرده اید و آن نتیجه ی دلخواه پیش بینی شده خود را نگرفته اید؟ امروز کم نیستند شرکت های ارائه دهنده محصولات و خدماتی که پس از سالیان متمادی فعالیت موفق دیگر اثری از آن ها وجود ندارد. بی شک توسعه کسب و کار با پیش بینی بازار و تبلیغات حرفه ای عجین شده است. عصر، عصر انفجار اطلاعات و بمبارات تبلیغاتی انسان ها است و این ابزار میدان رقابت شده است. شما چه برنامه ای برای کسب و کار شخصی یا سازمانی خود دارید؟ مگر نه اینکه دنبال سود و منفعت هستید!؟ جایگاه تبلیغات هدفمند در اندیشه شما کجاست؟ چرا کسب  و کار شما به تبلیغات تلویزیونی نیاز ندارد اما به تبلیغات محیطی نیاز دارد یا بالعکس؟! چرا تبلیغات نوشتاری برای سازمان شما مناسب ا ست اما تبلیغات شنیداری و دیداری لازم نیست و بالعکس؟! تا چه اندازه و به چه میزانی باید تبلیغات کرد؟ چه زمانی برای تبلیغات مناسب است؟ و مواردی این چنین در اختیار داشتن یک مشاور را منطقی و لازم مینماید. از همین روی ویستابناسیس بر آن است تا به اندازه قد و قواره خود، تجربه و دانش عملیاتی بیش از دو دهه فعالیت و همکاری با مجموعه های متعدد و متنوع را با شما به اشتراک بگذارد. نقطه تمایز ما کار عملیاتی و اجرایی از صفر تا صد است. برای خدمتگزاری، علاقه و انتخاب شما تعیین کننده است.

ممنون از شما

ارمیا شهلایی

 

Business Plan بیزینس پلن چیست ؟

بیزینس‌پلن در اصل همان طرح کسب ‌وکار تجاری یا مدل کسب و کار است . به نظر شما می توان بدون برنامه ریزی یا داشتن نقشه راه برای رسیدن به مقصدی حرکت کرد؟! آیا اینکه ندانیم کجا هستیم و چه امکاناتی داریم و به صرف فقط دانستن آنکه به کجا میخواهیم برویم برای شروع یک فعالیت کاری و راه اندازی کسب و کار تجاری کافیست؟!

نقشه تجاری ، طرح توجیهی یا طرح کسب ‌وکار تجاری همان سند چشم انداز شما یا سازمانتان است و عملا چراغ راه کارآفرینان و کارفرمایان محسوب می شود، چراغی که بدون نورافشانی آن رسیدن به کمال مطلوب کسب و کار شما امری بسیار ضعیف است. طرح توجیهی است که شما را در نوشتن استراتژی بلند مدت یاری می رساند. وقتی شروع به نوشتن بیزینس پلن یا همان طرح توجیهی کسب و کار می کنید عملا خود را با خودتان مواجه می بینید و متوجه می شوید واقعا چه آینده ای برای خود یا سازمانتان متصورید و اینکه اساسا کجا هستید و به کجا میخواهید بروید و چه پیش‌بینی از ابعاد فنی و اقتصادی کارتان دارید در این مرحله کلان طرح کفایت میکند و ریز شدن در جزعیات لازم نیست اما باید شفاف و صادقانه تنظیم شود. همین که شروع به نوشتن می کنید متوجه میزان شناخت خود از بازار شده و حتی چارچوب کلی و ساختار ترسیمی شما ریسک های پیش رویتان را هم منظور می کند و این خود بسیار حائز اهمیت است. تمام کارآفرینان بر این موضوع معترفند که اگر پیش بینی درآمد و هزینه مناسبی نداشته باشند رسیدن به موفقیت و مقصد نهایی بسیار نامحتمل بوده و جز اتلاف زمان و هزینه عایدی برایشان نخواهد داشت. هر بیزینس پلنی ولو در حد حساب و کتاب ساده نگاشته شده باشد دید و تصویری ولو نه صد در صد دست ولی تا حدی واقع بینانه به کارفرما می دهد به نحویکه او را برای پیش بینی آینده و در نظرگرفتن برنامه های پیشگیری از ضرر و زیان های احتمالی در آمادگی قرار می دهد و در مواجهه با بحران های احتمالی یاری می رساند. در نتیجه داشتن بیزینس پلن یا همان طرح توجیهی کسب و کار تجاری شما قادر خواهید بود عملکردی بهینه و مطلوب در زمان مورد نیاز داشته باشید و این یعنی هوش تجاری و درایت رهبری سازمان که در روزهای سخت راهگشا خواهد بود. ویستابناسیس با تجربه سال ها فعالیت عملیاتی در حوزه رهبری و مدیریت سازمان ها و شرکت ها این آمادگی را دارد تا در صورت صلاحدید و علاقه شما با افتخار تمام در خصوص مشاوره طرح کسب‌وکار تجاری همراه شما یا سازمانتان تا نیل به مقصود باشد.

ممنون از شما

ارمیا شهلایی

 

 

Business Plan, بیزینس پلن, طرح توجیهی, طرح کسب‌وکار تجاری, نوشتن طرح توجیهی

 

سه گام برای بازسازی برند کدام اند؟

ویستابناسیس بر این باور است با اجرایی شدن سه گام ذیل شما برند خود را بخوبی بازآفرینی یا بازتولید یا بازسازی می کنید:

1)پرسش :
هدف از بازسازی برند چیست؟

چگونه آینده را پیش بینی می کنید؟

چه اتفاقی پس از بازسازی برند جدید رخ می دهد؟

آیا بازسازی برند با انتظارات شما برای آینده‌ هم راستا است؟

چه تصویری از برند جدیدتان در ذهن مشتریان داخل و خارج سازمان شما هست؟

پاسخ به این دسته پرسش ها که توسط ویستابناسیس برای شما طراحی و تدوین می شود همان بازخورد گرفتن و سنجش میزان احراز موفقیت است و این تازه آغز راهی طولانی است.

2) پاسخ :
قصه خود را بگویید.

پیام داستان شما بیانگر  ارزش‌های منحصربفرد و متمایز کالا یا خدمات شما یا سازمانتان است. علت یا دلایلی که سبب انتخاب برند شخصی (شما) یا برند سازمانی شما توسط ذینفعان و مشتریان هدف می شود در این داستان آورده می شود. این همان قصه برند یا داستان زندگی کاری شما یا سازمانتان است که ویستابناسیس خالصانه در روایت قصه برند شما در کنارتان همراه و همگام شما خواهد بود. فراموش نکنیم “همانگونه که انتخاب نکنیم، انتخاب می شویم.” اگر شما خودتان را ( برند شخصی یا برند سازمانتان) تعریف نکنید، دیگری این کار را خواهد کرد و این بزرگترین اشتباه است ویستابناسیس به شما پیشنهاد می دهد برای تسریع و تسهیل در رسیدن به مقصدتان خیلی شفاف، بطور مداوم با فلسفه وجودی‌ برند شخصی یا برند سازمانی، موقعیت برند و رویکردهای برند به عنوان یک کسب و کار ارتباط برقرار کرده و احساسی ارزشمند برای آن قائل شوید. منظور آن که چرایی و توضیح انجام کار مهم است نه اعلام انجام چه کاری !

3) اقدام و عمل :

حکیم بزرگ فرمود:” دو صد گفته چون نیم کردار نیست”  این گفتار تمام سخن ماست. همه مطالعات و تحقیقات، طراحی و تدوین ها، استراتژی ها و تاکتیک ها بی نتیجه است، اگر به آنها عمل نکنید. در مورد لوگو و نامی که مجدد میخواهید بسازید، فکر کنید و ارتباط های معقول و عرفی استاندارد را با زاویه دید، حس و آوای برند خود را بسازید. این همان نقطه شروع و مبدا است که نهایتا برند شخصی یا یرند سازمانی شما را وارد بازار رقابت می کند.

اگر در نوشتار ما دقت فرموده باشید نیک مستحضرید تاکید ویژه ای بر مطالعات و تحقیقات (ویستا) بازار قبل از هر حرکتی (سیس) داریم و آن را اساس و پایه (بن) می دانیم. ویستابناسیس VBS)) معتقد است اطمینان ازدلایل کافی برای بازسازی برند یا بازتولید برند معتبر اگر شرط شروع بود اما تا رسیدن به غایت کمال مطلوب برند پایش، رصد و نظارت مستمر بایسته است. اینکه برند شخصی یا برند سازمانی شما تا چه اندازه با خواسته ها و نیازهای مشتریان مطابقت دارد، همان نقطه تعادل امور است. و ما (ویستابناسیس) تحقیق و پژوهش های متعدد و متنوع در دو حوزه مشتریان هدف ( مصرف کنندگان یا چامعه هدف) ذیل را پیشنهاد می دهیم :

پژوهش آگاهی/ دانش برند/ نام تجاری
پژوهش ادراک برند

پژوهش انتظارات برند
پژوهش هویت برند

پژوهش وفاداری برند
پژوهش تصویر برند
پژوهش ارزش برند
پژوهش پیام برند
پژوهش استراتژی برند

لطفا در صورت تمایل به افزایش آگاهی علمی و عملی خود با ما ارتباط بگیرید.

ارمیا شهلایی